25 Jun 2014

Reality Show: Burning The Beast Showtime ep8

Assalamualaikum wbt,..hiii

BEAST or B2ST is a six-member boy band from South Korea, form in 2009 by cube entertainment. The member is Yoon Doo Joon,Jang Hyun Seung,Yong Jun Hyung, Yang Yo Seob, Lee Gi Kwang, and Son Dong Woon.
 Download or Watch Online
Here

Reality Show: Roommate episode 8

Assalamualaikum w.b.t..hii 
The show features eleven celebrities living together in a share house, sharing common spaces such as the kitchen, living room, and washrooms, as well as household tasks.
http://rennyen.readthisstory.net/my-7100138 
The roommates:
Lee So Ra(Model)
Nana(After School)
Park Boom(2NE1)
Song Ga-yeon(Martial Art)
Hong Soo-Hyun(Actress)
Lee Dong Wook(Actor)
Seo Kang Joon(Actor0
Park Min Woo(Actor)
Park Chan Yeol(EXO)
Jo Se Ho(comedian)
Shin Sung Woo(singer/actor)
Download or Watch online

19 Jun 2014

Reality Show: Burning the Beast Showtime ep5,6,&7

Assalamualaikum wbt,..hiii

BEAST or B2ST is a six-member boy band from South Korea, form in 2009 by cube entertainment. The member is Yoon Doo Joon,Jang Hyun Seung,Yong Jun Hyung, Yang Yo Seob, Lee Gi Kwang, and Son Dong Woon.
 Download or Watch Online
Episode 5
Episode 6
Episode 7

Reality Show: Roommate episode 7

Assalamualaikum w.b.t..hii 
The show features eleven celebrities living together in a share house, sharing common spaces such as the kitchen, living room, and washrooms, as well as household tasks.
http://rennyen.readthisstory.net/my-7100138 
The roommates:
Lee So Ra(Model)
Nana(After School)
Park Boom(2NE1)
Song Ga-yeon(Martial Art)
Hong Soo-Hyun(Actress)
Lee Dong Wook(Actor)
Seo Kang Joon(Actor0
Park Min Woo(Actor)
Park Chan Yeol(EXO)
Jo Se Ho(comedian)
Shin Sung Woo(singer/actor)

Download or Watch online

Reality Show: Roommate episode 6

Assalamualaikum w.b.t..hii 
The show features eleven celebrities living together in a share house, sharing common spaces such as the kitchen, living room, and washrooms, as well as household tasks.
http://rennyen.readthisstory.net/my-7100138 
The roommates:
Lee So Ra(Model)
Nana(After School)
Park Boom(2NE1)
Song Ga-yeon(Martial Art)
Hong Soo-Hyun(Actress)
Lee Dong Wook(Actor)
Seo Kang Joon(Actor0
Park Min Woo(Actor)
Park Chan Yeol(EXO)
Jo Se Ho(comedian)
Shin Sung Woo(singer/actor)

Download or Watch online

11 Jun 2014

Semakan Menduduki Temuduga Program Pengajian Pendidikan 2014/2015

Assalamualaikum wbt

Semakan Menduduki temuduga bagi Program pengajian pendidikan lepasan STPM setaraf 2014/2015 telah dibuka bermula 10 jun 2014,selepas jam 5 petang


Untuk membuat semakan Klik Banner di atas.
Semakan untuk Calon Sabah dan Sarawak akan di maklumkan Kemudian.

Semoga berjaya!!

4 Jun 2014

Reality Show: Roommate Episode 5

Assalamualaikum w.b.t..hii 
 
The show features eleven celebrities living together in a share house, sharing common spaces such as the kitchen, living room, and washrooms, as well as household tasks.
http://rennyen.readthisstory.net/my-7100138 
The roommates:
Lee So Ra(Model)
Nana(After School)
Park Boom(2NE1)
Song Ga-yeon(Martial Art)
Hong Soo-Hyun(Actress)
Lee Dong Wook(Actor)
Seo Kang Joon(Actor0
Park Min Woo(Actor)
Park Chan Yeol(EXO)
Jo Se Ho(comedian)
Shin Sung Woo(singer/actor)
 
Download or Watch online

Semakan PSPM 2 Pelajar Matrikulasi 2013/2014

Assalamualaikum wbt, haii

Aplikasi Semakan Keputusan
Peperiksaan Matrikulasi Online 

http://apps5.moe.gov.my/matrikulasi/keputusan_exam/index.cfm 
Klik Untuk Menyemak

Update: semakan boleh dibuat pada 5 Jun 2014 bermula pada jam 10.00 am
Semoga Berjaya!!

28 Mei 2014

Reality Show: Roommate episode 4

Assalamualaikum w.b.t..hii 
 
The show features eleven celebrities living together in a share house, sharing common spaces such as the kitchen, living room, and washrooms, as well as household tasks.
http://rennyen.readthisstory.net/my-7100138 
The roommates:
Lee So Ra(Model)
Nana(After School)
Park Boom(2NE1)
Song Ga-yeon(Martial Art)
Hong Soo-Hyun(Actress)
Lee Dong Wook(Actor)
Seo Kang Joon(Actor0
Park Min Woo(Actor)
Park Chan Yeol(EXO)
Jo Se Ho(comedian)
Shin Sung Woo(singer/actor)
 
Download or Watch online

Reality Show: Burning the Beast Showtime ep4

Assalamualaikum wbt,..hiii

BEAST or B2ST is a six-member boy band from South Korea, form in 2009 by cube entertainment. The member is Yoon Doo Joon,Jang Hyun Seung,Yong Jun Hyung, Yang Yo Seob, Lee Gi Kwang, and Son Dong Woon.
 
 Download or Watch Online
Here

23 Mei 2014

Reality Show: Roommate Episode 3

Assalamualaikum w.b.t..hii 
 
The show features eleven celebrities living together in a share house, sharing common spaces such as the kitchen, living room, and washrooms, as well as household tasks.
http://rennyen.readthisstory.net/my-7100138 
The roommates:
Lee So Ra(Model)
Nana(After School)
Park Boom(2NE1)
Song Ga-yeon(Martial Art)
Hong Soo-Hyun(Actress)
Lee Dong Wook(Actor)
Seo Kang Joon(Actor0
Park Min Woo(Actor)
Park Chan Yeol(EXO)
Jo Se Ho(comedian)
Shin Sung Woo(singer/actor)
 
Download or Watch online

20 Mei 2014

Giveaway Diari Jejaka Hangat 2014




Klik Banner Untuk Join

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Giveaway Diari Jejaka Hangat 2014 dilancarkan buat julung kalinya. Pelbagai hadiah menarik telah disediakan khas untuk anda. Jadi, apa tunggu lagi? Jom sertai Giveaway Diari Jejaka Hangat 2014.

Hadiah :-

Perfume Sample Grade 5A
Dress
Custom Made T-Shirt Geek
Shawl
Mistery Gift
Collagen Lips Mask
Tudung Bawal
Topup

Giveaway Diari Jejaka Hangat 2014 ditaja oleh [ DJH ] [ Rexylla ] [ Fatihah Fazlin ] [ Auni Sofea ] [ Rara Farhana ] [ Ana Solehah ] [ Ain ] [ Eryati ]
Jom memeriahkan Giveaway kali ini!!...

19 Mei 2014

Reality Show: Burning the Beast Showtime ep3

Assalamualaikum wbt,..hiii

BEAST or B2ST is a six-member boy band from South Korea, form in 2009 by cube entertainment. The member is Yoon Doo Joon,Jang Hyun Seung,Yong Jun Hyung, Yang Yo Seob, Lee Gi Kwang, and Son Dong Woon.
 Download or Watch Online
Here

Reality Show: Burning the Beast Showtime ep2

Assalamualaikum wbt,..hiii

BEAST or B2ST is a six-member boy band from South Korea, form in 2009 by cube entertainment. The member is Yoon Doo Joon,Jang Hyun Seung,Yong Jun Hyung, Yang Yo Seob, Lee Gi Kwang, and Son Dong Woon.
 Download or Watch Online
Here

Reality Show: Burning the Beast Showtime ep1

Assalamualaikum wbt,..hiii

BEAST or B2ST is a six-member boy band from South Korea, form in 2009 by cube entertainment. The member is Yoon Doo Joon,Jang Hyun Seung,Yong Jun Hyung, Yang Yo Seob, Lee Gi Kwang, and Son Dong Woon.
 Download or Watch Online
Here

Semakan Menduduki Ujian MEdSI Bagi Ambilan September Sesi 2014/2015

Assalamualaikum wbt, Haiii

Semakan untuk menduduki MEdSI bagi ambilan September sesi 2014/2015 telah dibuka pada 18/05/2015.
Bagi Membuat semakan sila KLIK

Semoga berjaya!! =)

p/s: Semakan panggilan Ujian MEdSI bagi calon-calon yang berada Di Sarawak, tarikh semakan akan 
      dimaklumkan kemudian. Harap maklum.

14 Mei 2014

Reality Show: Roommate episode 2

Assalamualaikum w.b.t..hii
The show features eleven celebrities living together in a share house, sharing common spaces such as the kitchen, living room, and washrooms, as well as household tasks.
http://rennyen.readthisstory.net/my-7100138 
The roommates:
Lee So Ra(Model)
Nana(After School)
Park Boom(2NE1)
Song Ga-yeon(Martial Art)
Hong Soo-Hyun(Actress)
Lee Dong Wook(Actor)
Seo Kang Joon(Actor0
Park Min Woo(Actor)
Park Chan Yeol(EXO)
Jo Se Ho(comedian)
Shin Sung Woo(singer/actor)
Download or Watch online

Reality Show : Roommate episode 1

Assalamualaikum w.b.t..hii
The show features eleven celebrities living together in a share house, sharing common spaces such as the kitchen, living room, and washrooms, as well as household tasks.

http://rennyen.readthisstory.net/my-7100138 

The roommates:

Lee So Ra(Model)
Nana(After School)
Park Boom(2NE1)
Song Ga-yeon(Martial Art)
Hong Soo-Hyun(Actress)
Lee Dong Wook(Actor)
Seo Kang Joon(Actor0
Park Min Woo(Actor)
Park Chan Yeol(EXO)
Jo Se Ho(comedian)
Shin Sung Woo(singer/actor)

Download or Watch online


 

Muslim women, Snap and Upload??


Assalamualaikum wbt..Hii..
Tadi buka Fb da tbaca 1 status yang agak menarik dari kak Nor Adibah Rozain(Pemenang Da'e musim pertama) yang berkaitan tentang wanita purdah dan upload dalam laman-laman sesawang.


Apa yg cuba di sampaikan ialah tidak salah untuk(wanita berpurdah mahupun tidak berpurdah) memuat naik gambar di laman sesawang tetapi jika dengan niat untuk menunjuk-nunjuk sebaiknya tidak perlu.
Lebih-lebih lagi sekarang ni seperti menjadi 'trend' mengunakan Profile picture berpurdah dan apa yang masih terlihat di hias secantik-cantiknya.Apa yang sa maksudkan ialah Mata. Mengunakan contect lense,eyeliner dsb agar mata kelihatan menyerlah.
Maafkan saya jika apa yang saya perkatakan menyinggung sesetengah pihak, tetapi saya hanya menyuarakan pendapat.

BTW, sa sangat menghormati wanita yang berpurdah malahan sa merasa sangat rendah diri di hadapan sahabat-sahabat yang berpurdah.kenapa??.. golongan ini menpunyai kekuatan yang sangat luar biasa
(bukan semua wanita berani berpurdah). bagaimana pula dengan bagi kita yang belum menutup aurat dengan sempurna??.. Tepuk dada,tanyalah iman.. InsyaAllah..

*untuk menerbitkan entry ini memerlukan sa berfikir(perlukah sa post entry ini) kerana sa juga masih banyak kelemahan dan ilmu yang cetek.Tetapi untuk renungan kita wanita islam, Bismillahirahmanirahim... (klik Terbitkan)

12 Mei 2014

'Header' blogKu.. Setahun Lebih

Assalamualaikum wbt.. hiii


Ni lah header yg lebih setahun tpi x jga tukar2.. blum ada idea :(
Mau design bloG pun Malas...
btw, header baru 'dalam proses' InsyaAllah..
Wasalam..

Matrikulasi: Pelajar Aliran Perakaunan II

Assalamualaikum..
Haii..Sambungan dari Bahagian I ..

Subjek Ekonomi
Bagi subjek ini, ada antaranya yang telah kita pelajari semasa di sekolah(bagi yang mengambil subjek Asas Ekonomi) dan lebih d detail kan lagi ketika di Matrikulasi begitu juga diploma dan tingkatan 6. 

Subjek Matematik
Bagi subjek ini, Matematik yang di pelajari lebih kpd matematik tambahan ketika di sekolah menengah dan bab yang dipelajari ada yang telah di pelajari dalam Matematik tambahan semasa di sekolah.

Subjek Pengurusan Perniagaan
Bagi subjek ini, lebih kurang sama dengan subjek perdagangan semasa sekolah menengah tetapi akan lebih detail berbanding yang di pelajari di sekolah.

Subjek tambahan
Subjek tambahan adalah Pendidikan Islam dan Moral,Pendidikan Dinamika dan Bahasa Inggeris. Bagi pelajar perakaunan, Pendidikan Islam Moral dan pendidikan dinamika hanya pada semester pertama. Bahasa Inggeris pada semester pertama lebih kepada persediaan untuk MUET. Manakala semester kedua pelajar akan di berikan tugasan 'Product Promotion'(pembentangan) dan Writing Report.
Setakat ini ada beberapa junior dari sekolah saya yang bertanya
Perlukah membeli buku rujukan dan latihan?
Bagi saya, tidak mengalakkan pembelian buku rujukan melainkan yang di sarankan oleh pensyarah subjek tersebut.

The Different between Boss and Leader

http://rennyen.readthisstory.net/my-7095328
Click Picture Above

11 Mei 2014

Matrikulasi: Pelajar Aliran Perakaunan

Assalamualaikum..
Hai.. entry kali ni lebih sesuai kpd pelajar yang bakal melanjutkan pelajaran ke Matrikulasi. Btw, Congratulation siapa2 yang dapat n brsyukurlah sebab bukan semua orang d beri peluang begini.. Cehhwahh
Juga, kpda siapa2 yang teringin sangat melanjutkan pelajaran ke Matrikulasi tetapi tidak berpeluang.. jangan risau, dunia belum berakhir.. ;)

Kembali ke topik Utama tentang subjek perakaunan. Semua nie berdasarkan pengalaman saya sendiri sbgai EX-matriculation student di Kolej Matrikulasi Labuan. So, entry ni lebih kpd cara pembelajaran subjek perakaunan d kolej matrikulasi Labuan. Bagi matrikulasi lain tak tau pulak maybe ada perbezaan sikit..

Pelajar Perakaunan.
 Bilangan pelajar yang mengambil subjek perakaunan adalah 20% daripada keseluruhan pelajar matrikulasi dan kesemua pelajar ini akan di bahagikan kepada 2 kumpulan(Kuliah) iaitu A1 dan A2. Dari kumpulan tadi pula akan di bahagi lagi kepada beberapa kumpulan tutorial.Cth: A2T33,A2T34..dan seterusnya. kumpulan tutorial ni lah akan jadi teman sehidup semati d Matrikulasi sbb dorang ni lah yang akan sama2 kamu buat assignment,projek,homework dsb. 

Subjek Perakaunan.
Pelajar perakaunan akaun akan mengambil beberapa subjek lain lagi selain Akaun iaitu Ekonomi,Perniagaan dan Matematik. Pelajar perakaunan juga akan mengambil subjek Pendidikan islam(Bagi yang beragama Islam)@ moral(Bagi yang bukan Islam),Pendidikan Dinamika dan Bahasa Inggeris. Semasa semester pertama, bagi subjek Akaun, student akan belajar tentang perakaunan kewangan. Perakaunan kewangan ni sama juga macam yang kita belajar sekolah dulu, buat imbangan duga,Penyata pendapatan, kunci kira2, dan ada beberapa lagi tambahan. So, yang ada asas akaun masa sekolah tu untung lah.. Bagi yang tiada asas perakaunan(student yang ambil course science then tukar ke akaun @ student yg x ambil akaun masa sekolah tapi ambil ekonomi or perdagangan) jangan risau sbb akan di ajar dari A - Z.. Semester 2, bagi subjek akaun, student akan belajar tentang Perakaunan Pengurusan, cari kos barang di kilang, kos tetap,berubah n bercampur, dll..

Oklah.. sampai disini sahaja pasal subjek2 perakaunan.. Ada masa,saya akan detail kan lagi. Maklumlah, masa saya mula2 mau masuk matrik pun, cari maklumat pasal matrik, macamna cara hidup disana,cara pembelajaran dsb. So junior2 yang bakal masuk ke Kolej matrikulasi Labuan.. jgn kamu kasi rusak itu kml arr.. hehe macamana pun susah senang hargailah segala yang ada..InsyaAllah. Akhir sekali, nikmati lah masa setahun yg cuma sebentar sahaja, hargai persahabatan yang terjalin, elakkan permusuhan n semangat assabiah yg keterlaluan,cubalah libatkan diri dgn aktiviti2 yg di anjurkan kolej supaya hidup di matrikulasi terasa lebih bermakna insyaAllah..yang paling penting BETULKAN NIAT, timbalah sebanyak mana ilmu samada ilmu dunia mahupun akhirat InsyaAllah..
Wasalam..

Sambungan... Bahagian 2

18 Mac 2014

"Luasnya Cinta"

Assalamualaikum w.b.t
"Luasnya Cinta"

Itulah tajuk teater musikal yg dipersembahkan oleh A2T33 n A2T34 pd 14/mac/2014 d dwn mutiara KML..(tepuk tgn siket) hehe..

pelakon2 utama dlm teater nie
Pelakon2 tambahan
kiri:Wani,Clare,Mira,Azz
Depan:Ana


Ibu Melissa,Cassey

Juruteknik, Syairie(bilu)
3 suara(Beribu sesalan)Mira,Ira,Ani



Dan aku?? saya sebagai..
mr Narrator(Hafiz) n miss Narrator (me)
 Last but not least, master mind of this story..
me,Nazrah n Alex..

Alhamdulillah biarpun tidak brjalan sprti yg drancang.. at least kmi mndapat pengalaman yg sangat brharga spnjang brada d KML nie..lol
Sedihnya.. persembahan ini tidak dpt dhabiskn n d'Cut' mmandangkan trdapat ksulitan dri segi teknikal n masa..

Apa sebenarnya cerita 'Luasnya Cinta' nie??
nntikan entry sterusnya..hehhe
Thats all,TQ..
wasalam..

*Bangkitlah bermuhasabah..

26 Januari 2014

Hobi masa lapang

Assalamualaikum w.b.t
Hari nie brsendirian d blik..Tgal 3@4 hari lgi blik Sabah.. Hurray..
anyway.. aku bkn mau crita psal blik sabah.. :)

Masa kecil2 dlu kn, budak2 prempuan mesti suka lukis kartun perempuan pakai baju Gaun, baju pengantin lpas tu ada pasangan lelaki..kn..kn..haha
Same with me..tpi bila dah besar aQ dah x ingat memori wktu kecil ku.. haha..
Time skolah menengah.. bila tingal d asrma kadang2 rsa sunyi lebih lagi bila masa student lain pulang kampun dan aku pulak stay d asrama.. slain blajar, ini lah yang aku buat...
MELUKIS.. 
biar pon ndak lah cantik sangat tpi..suka hati org lah nak melukis..hhee
Lukisan nie masa form 2..
Lukisan swaktu form 3 






lukisan swaktu form 4
yg nie masa d matrik..kiki..
tpi dalam banyak2 yg aku lukis ada 1 lukisan yg ada knangn, bkn saja2 lukis (lh sgt)..

Aku Lukis nie masa form 4, dri kelas 4A.. hari terakhir aku di kelas tu.. and because of that decision..... :'(

Ok, thats all... hehe..
Btw,esok exam midsem 2..wish me luck k.. o_O
 
*U are the worst person if u not admit your mistake
*take note





20 Januari 2014

Tahun baru Tahun terakhir..

Assalamualaikum w.t.b..
Alhamdulillah hri nie suda 20 hari dlm thun 2014.. Dan Allah masih memberi peluang kpd kta untuk brnafaz shingga kini..Alhamdulillah..
skrang januari 2014,mksudnya tgal 4 bln lgi maka, brakhirlah prjalann hidupku d bumi Matrikulasi Labuan ini..InsyaAllah..
Bln2, thun2 trakhir nie byk pulak yg mau d buat.. kna buat teater, majlis Ladies' night..n assignment tu jgn cakaplh..
tpi bila dfikir2 balik ini lh pgalamn yg bkn smua org dpt buat..hehe..
ops.. x ble taip pnjng2 malam nie ada kuiz..Wish me luck!!..InsyaAllah..

 

©Copyright by Rennyen.Allright reserved since October 2011.Memory of Q of Pheonix