16 Jun 2016

Ramadhan/Syawal Giveaway by Nadia Reza

Assalamualaikum hii

Ramadhan/Syawal Giveaway by Nadia Reza
Klik banner untuk join

Tarikh Bermula Giveaway :
15 Jun 2016 (10 Ramadhan 1437)
Tarikh Tamat Giveaway :
11.59 malam 15 Julai 2016 (10 Syawal 1437)
Tarikh keputusan pemenang akan diumumkan pada :
Isnin / 18 Julai 2016 ( 13 Syawal 1437)

27 Mei 2016

GIVEAWAY COMEBACK CASHMONEY BY MG

Assalamualaikum hii..


Klik banner untuk join :)
TARIKH TAMAT : 1.6.2016

25 Mei 2016

Pemenang Giveaway Mei by Ann

Assalamualaikum..hii
Alhamdulillah, GA mei by Ann telah melabuhkan tirainya semalam. Terima kasih kepada peserta2 yang sudi join GA nie :) n thanks juga pada sponsor2 yang sudi jadi sponsor untuk GA ann :)


xnak cakap banyak, Saya akan umumkan pemenang untuk Random.org dulu.
SENARAI PESERTA


Random.org(2 pemenang)
  1. Notebook by CikNuru
  2. Bloglist by  MissBanu 
40. http://mykawaaiiionlinediary.blogspot.my/2016/05/giveaway-mei-by-ann.html


 

 Random.org(4 Pemenang)
1. Topup RM10 by AmirahAzman 
41. http://www.syahidahfadilah.com/2016/05/giveaway-mei-by-ann.html   


2. Topup RM10 by  UmieYana
24. http://kopimiloais.blogspot.my/2016/04/giveaway-berakhir-pada-harijadi-saya-tt.html



33. http://thezofiroh.blogspot.com/2016/04/giveaway-mei-by-ann.html


3. Topup RM10 by  #JMbelog
43. http://saiyapunya.blogspot.com/2016/05/giveaway-mei-by-ann.html 


Random.org(1 Pemenang)
1. Shawl curve by Azira
5. http://www.kennymerligal.com/2016/04/giveaway-mei-by-ann.html


Random.org(2 Pemenang)
1. Tunai RM10 by Farrah

21. http://penselduabee.blogspot.my/2016/04/giveaway-mei-by-ann.html 


37. http://crystalviolent.blogspot.my/2016/05/giveaway-mei-by-ann.html


k dah settle untuk random.org.. dan yang terakhir

Top referral
1. Novel dan bookmark by Ann
2.Review n bloglist by MissBanu


47. http://anabiha.blogspot.my/2016/05/giveaway-mei-by-ann.html


Tahniah kepada semua pemenang :)
Para pemenang hendaklah menuntut selewat-lewatnya 28.05.2016
Selepas daripada tarikh tarikh tersebut cabutan semula akan di buat.

Cara menuntut hadiah:

1. hantarkan detail kepada para sponsor mengikut categori hadiah
2. Detail : 
Nama:
Link blog:
Alamat:(untuk hadiah yang memerlukan penghantaran)
No phone,celcom/maxis dll:(untuk hadiah topup):
no akaun bank:(untuk hadiah tunai)


Tahniah sekali lagi :
Sekian.

23 Mei 2016

Short Entry: CPUV dari nuffnang

Assalamualaikum..haii
Setelah sekian lama berblogging semula.. alhamdulillah, dpt balik iklan CPUV dri nuffnang.
Biarpun dapat 2 je tpi ni kira first time dapat iklan CPUV selepas berhenti berblog selama 2 tahun, xpe bak kata orang sikit2 lama2 jadi bukit ye tak?


Terima kasih kepada korang2 sebab rajin datang blog Ann naikkan visitor :)
Sekian.

p/s: Segmen Blogwalking hujung minggu akan jadi segmen mingguan Ann, so nantikan ye :)


22 Mei 2016

Segmen: Blogwalking Hujung minggu by Ann TAMAT.

Assalamualaikum..hii
 JOM BLOGWALKING :)
Senarai peserta:
  1. http://iammasitahsamsudin.blogspot.my/2016/05/segmen-blogwalking-hujung-minggu-by-ann.html 
  2. http://thezafirahnazri.blogspot.com/2016/05/segmen-blogwalking-hujung-minggu-by-ann.html 
  3. http://yangbaik.blogspot.my/2016/05/segmen-blogwalking-hujung-minggu-by-ann.html 
  4. http://frrhnd.blogspot.my/2016/05/segmen-blogwalking-hujung-minggu-by-ann.html 
  5. http://akhalilah.blogspot.my/2016/05/segmen-blogwalking-hujung-minggu-by-ann.html 
  6. http://akuhanyagadiskampung.blogspot.my/2016/05/segmen-blogwalking-hujung-minggu-by-ann.html 
  7. http://akuainkausiapa.blogspot.my/2016/05/segmen-blogwalking-hujung-minggu-by-ann.html 
  8. http://araasharara.blogspot.my/2016/05/segmen-blogwalking-hujung-minggu-by-ann.html 
  9. http://bluechoralpearl.blogspot.com/2016/05/segmen-blogwalking-hujung-minggu-by-ann.html 
  10. http://tujuhpetak.blogspot.my/2016/05/segmen-blogwalking-hujung-minggu-by-ann.html 
  11. http://adrianafaizul.blogspot.com/2016/05/segmen-blogwalking-hujung-minggu-by-ann.html      
  12. http://www.aimisyahirah.com/2016/05/segmen-blogwalking-hujung-minggu-by-ann.html   
  13. http://natrahmaslion.blogspot.my/2016/05/segmen-blogwalking-hujung-minggu-by-ann.html 
  14. http://mulan-sahbanu.blogspot.my/2016/05/segmen-blogwalking-hujung-minggu-by-ann.html 
  15. http://sotskirt.blogspot.com/2016/05/segmen-blogwalking-hujung-minggu-by-ann.html 
  16. http://hanismasturina.blogspot.com/2016/05/segmen-blogwalking-hujung-minggu-by-ann.html    

Terima kasih kepada yang sudi join segmen blogwalking hujung minggu by Ann. Saya fikir nak buat segmen ni segmen mingguan hehe..
btw 3 pemenang bertuah yang akan masuk dalam bloglist ann untuk minggu ni:

 

 


Tahniah :)!!
kejap lagi saya blogwalking blog korang ye :)
nantikan segmen seterusnya..
sekian
 

Tempahan edit/Design Blog - Ann Ism

Assalamualaikum hii..
Bismillahirahmanirahim..


"Tempahan buat blog,edit blog,Watermark,header & footer, title sidebar n post, 
                                                   cursor,MURAH JEEE.."

PAKEJ A:(RM20)
Buat,edit/design blog
include
  1. Background
  2. header
  3. footer
  4. menutab(home,dashboard,..)
  5. .Insta/fb/twitter button
  6. post n sidebar title
  7. watermark
  8. cursor
  9. chat box
  10. Owner informtion
  11. kotak komen reply button


PAKEJ B:(RM18)
Edit/Design blog
  1. Background
  2. header
  3. footer
  4. menutab(home,dashboard,..)
  5. Insta/fb/twitter button
  6. post n sidebar title
  7. watermark
  8. cursor
  9. kotak komen n reply button



PAKEJ C:(RM5)
Watermark

Contoh:
 



CARA PENEMPAHAN
- contact Ann 011-19089803 (mesej o whatsapp only)@ PM kat FB:Nurain Isham
- :Saya nak tempah edit blog
   nama:
   email:
  
CARA PEMBAYARAN
- Tunai sahaja(no topup)
- Bank in ke akaun Bank islam
  10-043-02-029536-8
  atas nama NURAIN BINTI ISHAM

- screenshot resit pembayaran dan sent kat saya

TAKE NOTED!
- Proceed untuk buat edit template blog hanya selepas pembayaran selesai.
- setelah siap saya akan tunjukkan gambar melalui ws untuk sebarang perubahan sebelum saya berikan code template tesebut.
- Saya akan berikan code html tersebut melalui email.
- selepas penghantaran code, sebarang penukaran saya akan lakukan max 1 kali sahaja. (so inform betul2 nak tukar apa)
- Masa untuk saya memberikan Template tersebut hanya pada Sabtu dan ahad sahaja, maksudnya, kalau tempah hari isnin insyaAllah akan dapat pada hari sabtu@ahad(Preview blog sebelum hari tersebut).Walaubagaimanapun, ianya bergantung kepada bilangan customer yang buat tempahan.
-
-Sila baca betul2 syarat di atas ni ye :)

Terima kasih :)
Sekian

20 Mei 2016

Short Entry: hadiah GA Special April Syamimi bersama sponsor

Assalamualaikum hii
Hari tu join 1 G(A ni selepas sekian lama x update blog, Alhamdulillah dapat hadiah dari penganjur GA sendiri

 



Cantik sangat shawl tu,sekali dgn brooch pulak tu thank akak :)



Sekian :)

17 Mei 2016

Segmen Bersama Amirah Azman & Sponsor

Assalammualaikum  hii
Support one of GA mei by Ann's sponsor:)
http://eira-shamiera.blogspot.my/2016/05/segmen-bersama-amirah-azman-dan-sponsor.html
 ( CLICK banner untuk Join sekali )


TAMAT : 31/05/2016
UMUM PEMENANG : 01/06/2016


16 Mei 2016

Segmen Blogwalking Hujung Minggu by Ann

Assalamualaikum hii

Sepanjang minggu ni Saya fikir nak buat 1 segmen.Memandangkan isnin sampai jumaat busy je memanjang nak buka blog belum tentu, so hujung minggu nanti saya nak blogwalking blog korang yg owsemm tu :)
LINK SINI


Syarat2 nya mudah je:
1. Follow blog ni Ann
2. Follow Ig Ann
3. Buat 1 entry "Segmen blogwalking hujung minggu by Ann"
4. Copy banner dan Backlink kn ke Entry ni
5. Tinggalkan link kat Entry ni


Ni saya nak mudahkan copy je code ni and paste kat ruang HTML entry



3 Pemenang bertuah akan masuk dalam bloglist Ann *Kosong lgi bloglist tu
Dan seperti yang di janjikan, saya akan blogwalking blog yang join selepas segmen ni tamat.
Selamat bersegmen :)
Tamat: 20/05/2016

14 Mei 2016

Trip ke Melaka

Assalamualaikum hii..
Minggu ni busy sikit x dapat nak update blog. hari ni baru ada masa nak update :)
Khamis lepas(12.05.16) course graphic buat trip ke Melaka dgn objective yg kurang pasti haha >_<.. jalan2 je kot sambil ambik gambar untuk buat report.


Firstly sampai kat Bandaraya Melaka, pening juga xtau nak buat apa, nak pergi mana.. Kerje kitaorang merayau rayau ambik gambar


Enjoy the view gaiss :)






Dah penat pusing2 kat Bandaraya Melaka, kitaorang gerak pulak ke Magic Art 3D museum
Kat sini lagi best tapi kalau nak masuk kene bayar
Adult : RM25.00
Child or Senior Citizen  : RM20.00

Operation Hours :
Mon-Thur : 10am – 7pm
Fri – Sun, Eve Public & School Holiday : 9am -9pm

           
 
Overacting >_<
            
 

Then.. thats all, lepas ni nak kene buat report pulak >_<.
Bye.. ops! lupa
selfie time >_<


Sekian
                

13 Mei 2016

Segmen Blogwalking YanieYusuf 2016

Assalamualaikum hii..

http://www.yanieyusuf.com/2016/05/segmen-blogwalking-yanieyusuf-2016.html
KLIK banner untuk join :)

3 Mei 2016

Hutan Lipur Kanching,Waterfall Rawang,Selangor

Assalamualaikum..hii
1 mei 2016

 Memandangkan cuti 2 hari semperna hari pekerja, saya dan kawan2 pun tak lepaskan peluang untuk habiskan masa mencari tempat2 menarik area selangor ni.
Mula2 plan nak pergi Air terjun Kemensah tapi tak jadi sebab terpengaruh dengan pak cik jual2 tu suruh kitaorang pergi Kanching pulak.

Dari Shah Alam ke Hutan Lipur Kanching lebih kurang 44.3 km selama 37 min, tpi dhyla bawa kereta tak sampai pun 30 min rasanya >_<

Mula2 sampai tu excited tengok monyet merata2, tak takut pun dengan manusia. Sepanjang jalan ada je monyet2 ni cari rezeki simpati pengunjung2 kat situ. kalau tak pergi selongkar sampah2

Dah parking kereta kitaorang pun masuk la.. sebelum tu ambik gambar jap


Masa ni kelakar >_<.. tengah2 ambik gambar tetiba dengar bunyi ranting-ranting kayu kene pijak macam ada orang jalan kat belakang kitaorang. Saya pun toleh belakang.. Tekejut gila ada monyet kat belakang kitaorang jalan slow2 sebab nak ambik makanan, kitaorang pon apa lagi menjerit sebab takut kene serang dengan monyet tu haha..

Charges masuk sekepala RM2.50, dalam tu tempat makan,tandas,surau semua ada. Masa ni ramai juga pengunjung datang dengan family, kawan2, yelahh hujung minggu kn so kalau rasa2 tak nak ramai orang masa nak pergi carilah waktu2 selain hujung minggu n cuti umum.
Tercari-cari juga mananya air terjun tak nampak pun, kitaorang pun tanyalah pakcik yang jual ais krim tu, dia kata kene naik atas lagi dalam sejam. >_< haha

Sebenarnya tak sampai sejam pun tapi penat juga naik tangga nak sampai atas rasa macam pergi hiking pulak. Dah sampai 1 level, ramai gila pengunjung kat situ. Naik atas lagi sebab nak cari keselesaan.
Penat juga sebab kene lalu tangga banyak2, pengujung kat situ ada yang berheret sebab tak larat naik tangga haha
Nasiblah sebelum ni pernah pergi hiking, tak lah rasa sangat.

 

 





air terjun ni kecik sikit banding dengan yang kat bawah, dan tak dalam tapi takde lah ramai sangat kat sini.
Ada masa nak cari tempat yang lain lagi huhuu..
Sekian.

 

©Copyright by Rennyen.Allright reserved since October 2011.Memory of Q of Pheonix